Najdeš tu můj život,moje záliby,návody,recenze,novinky ze všech koutů ale hlavně kus mě.

Teplá ovesná kaše pro zimní dny - tři varianty

20. prosince 2015 v 19:01 | NikiScary |  Recepty
Znáte to, když jste v zimě venku, jste zabalení v obrovské huňaté šále, kapuci na hlavě a aji tak mrznete a těšíte se už jen domů do teplíčka. Přijdete domů, dáte si kafíčko, čaj a dostanete na něco chut'. Někdo si dá jen něco malého, ale já, jelikož jdu většinou za chvíli na trénink, se musím nějak zasytit. Řeknu vám, že na tohle je v zimě nejlepší teplá ovesná kaše!
Zaprvé po ní nemáte hoooodně dlouho hlad, za druhé je to moc dobré a za třetí ji můžete dochutit pokaždé jinak. (a jen tak mimo řečí, je to i zdravé). Takže pro ty, kdo mají ovesnou kaši rádi, tady mám tři varianty, jak si ji dělám nejraději.

Jako první věc vám povím, jak vlastně kaši uvařit. Není na tom v podstatě nic těžkého. Vlastně vůbec nic.

Potřebujete:
Ovesné vločky (nejlépe jemně namleté, ale ani nenamleté nebudou vadit. Zkrátka z namletých je kaše jemnější a je rychleji hotová)
Mléko
Med/ cukr/ stévii

Nejlepší je, když vločky přes noc necháte namočené v mléce a ony ho do sebe nasáknou. (ušetří to čas při vaření) Nejlépe je nechte namočit rovnou v hrnci, a ten dejte přes noc do ledničky. Potom už jen oslad'te a dejte vařit. Za stálého míchání nechte projít varem, poté vařte ještě minutu, sundejte z vařiče a nechte odstát. Kaši máte téměř hotovou, a ted' už jen dochutit podle toho, na co máte zrovna chut'. Já se s vámi chci podělit o tři varianty, které mi chutnají nejvíce.

Ořechy a med

Potřebujete:
Různé druhy ořechů (vlašské, pistácie, mandle, lískáče...)
Med
Slunečnicová semínka
Podle chuti: Rozinky, sušené švesky, fíky, banán

Infredience si nakrájejte na drobné kousky a vmíchejte do kaše, zakápněte medem.

Jablečná

Potřebujte:
Jablka/ sušená jablka
Hrušky
Jablečnou přesnídávku

Ovoce nakrájejte na kostičky a vmíchejte do kaše. Přesnídávkou polejte kaši opět dle chuti. Postupně si můžete přesnídávku přidávat. Možná to zní zvláštně, ale chutná to vážně dobře!

Pro milovníky sladkého

Potřebujete:
Tabulku čokolády/ čokoládovou polevu/ toping
Lentilky
Kokos

Kokos s lentilkami nasypejte na kaši, poté rozpust'te čokoládku a kaši si jí ozdobte.
Tahle varianta již nemá sice se "zdravějším jídlem" zase tolik společného, ale chutná skvěle!

Doufám, že jsem vám dala nějakou inspiraci, a také přeji dobrou chut' a příjemné chvíle v teple domova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Renyu Renyu | E-mail | Web | 20. prosince 2015 v 19:28 | Reagovat

Ovesnou kaši miluji, je to jedna z mých nejoblíbenějších snídaní a nejraději mám s banánem a skořicí, to je pro mě top :3

2 Pink_blonde Pink_blonde | 20. prosince 2015 v 21:36 | Reagovat

dokonalý :3 ovesnou kaši miluju a házím do ní cokoliv co najdu :-D jablečná je super :-)

3 Yuuta Yuuta | Web | 20. prosince 2015 v 23:22 | Reagovat

Mám teď docela jako hlad :DDD

4 Wendy Wendy | E-mail | Web | 22. prosince 2015 v 15:17 | Reagovat

Já ovesnou kaši přímo nesnášim :D ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Mrkněte se do rubrik na to co vás zajímá:)
Děkuji za návštěvu,NikiScary.