Najdeš tu můj život,moje záliby,návody,recenze,novinky ze všech koutů ale hlavně kus mě.

Špenátová pizza bez mouky - recept

31. srpna 2015 v 19:26 | NikiScary |  Recepty
Poslední dobou...dobře řekněme za celé prázdniny jsem se odnaučila jíst pečivo a celkově veškeré přílohy. Je to tím, že když jsem ve škole a mám tréninky, bohužel se tomu nevyhnu, protože ze školního obědu se bez přílohy jinak moc nenajíte, na svačinu si prostě vezmete chleba, abyste to v té škole nějak vydrželi a před tréninkem vás ořechová tyčinka moc nespasí. Když ted' ale nebyla škola, mohla jsem si v podstatě jíst, co jsem chtěla a tady tohle bezpřílohování ve mně nastartovala halavně dovolená v Tunisu.

Měli jsme all inclusive, a tak jsme jedli hordy jídla ze švédských stolů, což bylo jako v ráji. A jelikož jsem si toho na talíř vždycky naložila tolik, že jsem se ve výsledku neskutěčně přejedla, brzy jsem přišla na to, že nebude chytré se "zaplácávat" přílohami, které já osobně na talíři beru jakoby "méněcenné" (zkrátka vždycky radši sním všecko jiný než brambory/těstoviny/atd...). Jelikož v Tunise měli úžasně, na tisíc způsobů, udělané maso a o zelenině ani nemluvím, bylo jasné z čeho se bude můj talíř po zbytek týdne skládat. A taky, že to tak bylo a byla jsem tak asi co se týče jídla zatím nejspokojenější.

Jakmile jsem teda přijela domů, lákalo mě jíst stejně, ale bez švédských stolů a hromady jídla se to dělalo docela těžko. Zachvilku jsem ale poznala, že jako přílohu jde mít i salát nebo prostě ještě něco jiného na co máte chut' a že lutěniny jsou v tomhle prostě poklad. Brzy jsem začala na talíři přílohu vždycky nechávat, až se mamka naučila mi ji tam vůbec nedávat. Myslete si o mně cokoliv hrozného chcete, ale mně je takhle tak nějak líp. Proto jsem se začala víc zajímat o recepty bez mouky atd...a konečně se taky odhodlala si něco zkusit. Chtělo to vyčkat až bude mít mamka good mood a pustí mě do kuchyně navzdory jejích představám o tom, co všechno asi zhoří, ale dočkala jsem se a šla na to. A tím se konečně dostávám k receptu na špenátovou pizzu, o který se s vámi chci podělit.

Myslela jsem si, že to bude hnusné a nebude se to dát jíst, že se to všelijak zkazí a dopadne to zkrátka katastrofou, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. :)

Ingredience:

400g listového špenátu (já použila mražený nasekaný)
100g strouhaného sýru
4 vejce
sůl, pepř
ingredience na vršek pizzy dle chuti...já použila rajčata a šunku

Postup:

Špenát si necháme rozmrazit a nasypeme do větší mísy. Mezi tím si nastrouháme sýr a necháme ho bokem v menší misce. Špenát rozmixujeme, přidáme sýr, vejce, pepř, sůl a pořádně promícháme. Necháme si předehřát troubu na 200°C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Poté na plech rozprostřeme těšto a dáme do trouby péct na 35min. Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky a šunku třeba na pásky. Po 35minutách přidáme na těsto rajčata a šunku a necháme péct ještě 10minut. Máme hotovo! :)





PS: Jestli máte radši výraznější chutě, asi si to víc osolte, nebo si k tomu udělejte nějaký dip. :)
Dobrou chut'!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Mrkněte se do rubrik na to co vás zajímá:)
Děkuji za návštěvu,NikiScary.