Najdeš tu můj život,moje záliby,návody,recenze,novinky ze všech koutů ale hlavně kus mě.

Tofu s račaty, arašídy a kukuřicí

20. dubna 2015 v 20:51 | NikiScary |  Recepty
Dlouho jsem chtěla zkusit tofu, a tak jsem si jednoho dne koupila hned 3 příchutě - chilli, bazalka a normální. Jelikož mi dneska neměl kdo uvařit oběd, řekla jsem si, že zkusím právě tofu. Zvolila jsem normální variantu, čapla zeleninu, arašídy na ozvláštnění a pustila se do toho.

Ingredience:
Tofu normální
Rajčata, červená paprika, kukuřice
bazalka, sůl, stroužek česneku
arašídy
Olivový olej

Postup:
Tofu nakrájíte na čtverečky a spolu s najemno pokrájenou bazalkou osmahnete na troše olivového oleje. Zeleninu si nakrájíte a kukuřici necháte rozmrznout na talířku. Až je tofu osmahlé, přidáte zeleninu, arašídy a "protlačený" česnek, směs osolíte. (můžete posypat trochou pálivé červené papriky v prášku, nebo rovnou chilli). Směs mícháme a necháme dojít zeleninu do měkka. Podáváme s žitným chlebem, rýžovými těstovinami, nebo čímkoli, co vám k tomu bude chutnat. Dochucujte hodně podle chuti, protože každému to bude chutnat trošku jinak. :)






Po první zkoušce tofu mám na něj takový neutrální názor. Každopádně, kdybych jím měla nahrazovat maso, nepřežila bych. :D
Dobrou chut'.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Tasartir Tasartir | E-mail | Web | 20. dubna 2015 v 22:18 | Reagovat

Důležité je nekoukat na to jako na náhražku čehokoli. Tím se pak sója/tofu/cokoli degraduje na něco, co by mělo být něčím, co není. :) A náhražka masa obzvlášť ne. ("Kdo mi šáhne na maso, toho tne sekera, ať padne, kam padne! :D )

Hmm, chilli tofu? To tu nikde nemají! Já to chci! :) Holt musím jako doposud brát obyčejné a chilli si přidávat zvlášť.

Jinak jsi právě přesně popsala moji oblíbenou rychlou večeři, kdy není na nic jiného nálada. Nakrájet co je zrovna k dispozici a šup na pánev.

A uznávám, v takovéhle úpravě to nemusí zrovna nadchnout. Tofu je samo o sobě dost nudná a nevýrazná věc, ale ochotně příjmá chutě z ostatních surovin, takže se dá narvat do jakékoli podobné směsi. To je fajn. :)

Líbí se mi, že zkoušíš. Mimochodem děkuju i za tip na lívance z červené řepy. Budu se muset naučit je obracet, ne "míchat", mám k tomu trošku tendence, a podle toho to tak vypadalo. Ale chutově to bylo dobré. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Mrkněte se do rubrik na to co vás zajímá:)
Děkuji za návštěvu,NikiScary.