Najdeš tu můj život,moje záliby,návody,recenze,novinky ze všech koutů ale hlavně kus mě.

Cizrna se špenátem a kabanosem

17. března 2015 v 23:12 | NikiScary |  Recepty
Cizrna je jedna z mých oblíbených luštěnin už jen proto, že se dá udělat snad na tisíc způsobů. Od kaše, přes falafel, po cizrnu se zeleninou...možností je sakra hodně a já se s vámi podělím o jednu z nich.

Super kombinace je cizrna a špenát a jelikož miluji maso, nemohla jsem tam nějaké nepřidat, a tak tam skočil kabanos...no vlastně párek. Nejsem si sice jistá tím, jak moc má párek společného s masem, ale o tom zase jindy. :D

Nemusím ani mluvit o tom, že je to zdravé, jak pro koho ale chutné a tak dále, jiné věci se u nás doma totiž skoro už ani nevaří. Dobře samozřejmě, že nějaké ty palačinky nebo guláš se tady občas objeví (:3), ale to každý zná, tudíž nikdo recept, nebo článek alá "existuju podívejte" nepotřebuje.

Potřebujete:
Cizrna
Sekaný mražený špenát/ baby čerstvý špenát
Pórek
Vídeňské párky
Sůl, pepř, česnek, cibule
Olivový olej

Postup:
Cizrnu na hodinu až dvě namočíme. Potom vaříme do měkka, scedíme a dáme bokem. Na pánev kápneme cca lžíci oleje. Nakrájíme cibuli a zpěníme na pánvi. Přidáme špenát, pórek a dusíme. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osolíme a opepříme dle chuti. Vylisovaný česnek (1-2 stroužky) přidáme ke špenátu. Nakonec přidáme cizrnu a necháme ještě chvíli podusit. Hotovo!


Hodí se jako oběd, ale i jako večeře. Já to měla jako věčeři, protože mám celkem velké večeře, docela se divím, že se to ještě nijak neprojevilo. :D Párky by se daly, myslím, nahradit i tím zmiňovaným kabanosem a podle mě by to bylo ještě chutnější. :)
Dobrou chut'!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Mrkněte se do rubrik na to co vás zajímá:)
Děkuji za návštěvu,NikiScary.